XBT – Existentiell beteendeterapi med Isabel Petrini

Hur framträder frågorna om meningen med livet, döden, sorg, ensamhet och kärlek betraktade genom KBT-glasögon?
I boken ”XBT-existentiell beteendeterapi – Livet, döden och Skinner” reflekterar författarna Isabel Petrini och Niklas Möller kring begreppen frihet, val och ansvar, som är centrala utgångspunkter i den existentiella psykologin.
Utifrån ett KBT-perspektiv diskuterar författarna hur dessa begrepp kan hjälpa och begränsa en individ genom livet och hur vi som behandlare kan använda dem för att hjälpa våra klienter. Med sin bok vill författarna att behandlare ”ska bli påminda om hur hjälpsam KBT-grunden är för att samtala och vägleda i det svåra i livet – både när det handlar om att hitta värdet i tillvarons meningslöshet och när det handlar om att våga stanna i något som är smärtsamt.”
Kom och lyssna på Isabel Petrini som via Zoom föreläser om boken och om XBT i psykologisk behandling!
När? 17/11 18.00-19.30.
Läs en kort intervju med författarna som båda är psykologer verksamma vid Röda Korsets behandlingscenter för krigsskadade och torterade i Uppsala. www.nok.se/kurslitteratur/psykologi/intervju-XBT/
Eventet är öppet för medlemmar i S-KBT. Alla studenter vid Göteborgs Universitet är välkomna som medlemmar.
Anmäl dig till eventet genom att maila styrelsen@skbtgoteborg.se eller använd formuläret nedan. När du anmäler dig får du en zoomlänk för att delta i föreläsningen.
Här kan du bli medlem: https://www.skbtgoteborg.se/medlemskap/
Medlemskapet kostar 100kr, gäller för kalenderåret 2021 och ger bland annat tillgång till vårt KBT-bibliotek samt ytterligare en intressant föreläsning i höst.