Ulrica von Thiele Schwarz – Användbar evidens: om följsamhet och anpassningar (digitalt)

Datum: 11/11
Tid: 17.00

Idag förväntas alla använda evidensbaserade metoder. Men det är inte så lätt i praktiken och därför anpassas metoderna ofta. Vad händer då? Kan man lita på att insatserna är säkra och hjälper? Fungerar de kanske till och med bättre?

S-KBT bjuder in till föreläsning via zoomlänk med temat: evidens, anpassningar och följsamhet i psykologisk behandling.

Skall vi slaviskt följa manualer? Vad händer med evidensen om vi skippar delar av manualerna? Hur passande är det att skräddarsy behandlingarna? Kom på föreläsning och lär dig allt detta och mer!

Ulrica Von Thiele Schwarz är leg psykolog och docent i psykologi och har vunnit Vinnvård Fellow i improvement science 2013-2016. Hon har även skrivit boken Användbar evidens: om följsamhet och anpassningar tillsammans med Henna Hasson.

Föreläsningen vänder sig till studenter på GU. Medlemskap behövs inte för detta evenemang MEN två böcker kommer under föreläsningen att lottas ut till deltagande medlemmar! För dig som går ”nya psykologprogrammet” har du chans att vinna kurslitteratur då boken dyker upp termin 5. För dig som går gamla programmet har du chans att vinna en viktig bok som vi missat!

Här kan du  bli medlem i S-KBT och deltaga i utlottningen och ta del av kommande spännande föreläsningar: http://www.skbtgoteborg.se/medlemskap/ 

Anmäl dig till föreläsningen nedan.

Vid frågor mejla: styrelsen@skbtgoteborg.se