Föreläsning 20 april 2017: Sluta grubbla & älta – Wadströms ruminationsmodell

Hur arbetar vi effektivt med ältande och grubblande beteende?

Att älta och grubbla är ett beteende som vi lätt fastnar i trots att det kan vara såväl ineffektivt som ge upphov till obehag. Inte sällan presenterar patienter med olika problembild detta beteende. Så hur kan vi förstå ältande och vad är effektiv behandling?
Olle Wadström presenterar i succéboken ”Sluta älta och grubbla” en operant analys av hur ältande beteende kan förstås som gör det tydligt varför vissa tekniker för att bemöta och arbeta med problemet är effektiva medan andra kan ha rakt motsatt effekt (gissa vilka vi kanske tenderar att spontant använda oss av?…). Modellen har genom studier visats vara kliniskt effektiv och används internationellt med bokens engelska version – ”Quit rumination and brooding”.

S-KBT bjuder nu tillsammans med Wadström in till föreläsning med workshopinslag där han presenterar sin ruminationsmodell. Föreläsningen är öppen för psykologstudenter, termin 1-10, och inga särskilda förkunskaper krävs.

Anmälan sker till: styrelsen@skbtgoteborg.se

Kostnad: Medlemmar i S-KBT går gratis. Är du inte medlem betalar du 50 kr (betalas via swish/konto i förväg för att få platsen bekräftad, alternativt via swish på plats).

Passa gärna på att bli medlem i S-KBT! Det kostar endast 100:- per år och ger tillgång till föreningens böcker, föreläsningar och workshops. Medlem kan du enkelt bli när du anmäler dig via mejl, eller genom att besöka vår hemsida www.skbtgoteborg.se

Vi ses i sal F8, med fika framdukat. Välkomna!