Compassionfokuserad terapi med Linda Wiik & Jernett Karensen (digitalt)

S-KBT bjuder in till en spännande föreläsning om Compassionfokuserad terapi (CFT) med Jernett Karensen och Linda Wiik.

CFT är en relativt ny, interaktiv psykoterapimetod. Den baseras på inlärningsteori, affektteori, evolutionsteori, anknytningsteori, affektiv neurovetenskap och buddhistiskt psykologi. Metoden har utvecklats de senaste 20 åren prof. Paul Gilbert och Compassionate Mind Institute i England.
CFT har fått allt större utrymme och erkännande som en transdiagnostisk terapiform med en rad olika användningsområden inom specialistvård, öppenvård, primärvård, habilitering, skola och organisationer.
I terapin arbetar man aktivt med att öka personers förmåga till medkänsla med sig själv. Man arbetar fokuserat med att undanröja skam och självkritik som ofta är hinder till nödvändiga livsförändringar.

Föreläsningen som hålls via Zoom består av en teoretisk genomgång av vad CFT är, centrala delar i terapin och hur den skiljer sig från andra terapier. Sedan följer en mer praktisk del där deltagarna deltar med frågor, funderingar, case och rollspel.

Jernett Karensen och Linda Wiik är leg. Psykologer, certifierade CFT-terapeuter och driver tillsammans CFT-institutet: https://cftinstitutet.se/.

Detta event är bara för medlemmar i S-KBT. Medlemskapet kostar 100 kr och då ingår alla höstens evenemang samt tillgång till vårt KBT-bibliotek som startar upp i höst. Du blir enkelt ny medlem eller uppdaterar medlemskapet här: http://www.skbtgoteborg.se/medlemskap/

Dag: 19/5 2020
Tid: 17-19
Plats: Zoom

Vid frågor eller problem med anmälning mejla styrelsen@skbtgoteborg.se